Rick Hagen

Product Owner Moderne Werkplek

11.15 uur – 11.45 uur Keynote Theater 2

Rick Hagen is als Product Owner verantwoordelijk voor de Modern Workplace bij PGGM, de pensioenuitvoerder voor Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). De Moderne Workplace omvat onder andere de Cloud werkplek  gebaseerd op Microsoft MMD Autopilot en Windows 365, inclusief alle Microsoft 365 productivity en collaboration Apps zoals Teams, SharePoint Online en Outlook. Daarnaast vallen ook alle Hybride Werken oplossingen onder de Modern Workplace.

De implementatie van Hybride Werken heeft bij PGGM vanuit een integrale benadering plaatsgevonden, in samenwerking met Facilitair, Mens & Organisatie en Corporate Communicatie. Voor de implementatie van Hybride Vergader IT oplossingen is primair gekeken vanuit het eindgebruikers perspectief, de techniek was volgend. Samen met eindgebruikers zijn de eerst de diverse use cases opgesteld. Vervolgens is per use case de technische configuratie bepaald . Deze zijn met een testopstelling verder ge-finetuned, alvorens deze uit te rollen in de organisatie. De uitrol (meer dan 85 Microsoft Team Rooms) werd ondersteund met diverse communicatie uitingen op Intranet en Yammer en een uitgebreid adoptie programma met instructievideo’s, bijeenkomsten en floorwalkers. Dit alles resulteerde in hoge mate van gebruikers tevredenheid met betrekking tot de Hybride Vergader oplossingen bij PGGM.

Als Product Owner Modern Workplace neemt Rick je graag mee in de aanpak en de Lessons Learned van de transformatie die PGGM heeft gemaakt van traditioneel vergaderen naar het hybride vergaderen op basis van Microsoft Teams rooms.