Henk Ritmeester

Director Microsoft Viva

Keynote sessie Theater 2 - 10.00 uur

Kleine beetjes helpen niet meer. Disruptie is key om organisaties te helpen beter te presteren

Veel organisaties voorspelden onterecht dat medewerkers in 2022 weer gewoon op kantoor zouden blijven werken; de meesten bleven remote of hybride werken. De verslechterde economische omstandigheden dwingen bedrijven te blijven zoeken naar "Meer doen met minder". Maar tegelijk zorgt de krappe arbeidsmarkt er voor dat wellbeing en flexibiliteit voor de medewerkers uitermate belangrijk blijft. Meer werkdruk is (meestal) geen optie. Dat roept om een disruptieve, structureel andere aanpak van de manier waarop we werken en het werk organiseren. Maar hoe?

Digitalisering, automatisering en met name AI kunnen organisaties helpen om dit voor elkaar te krijgen. Repetitief werk, veelvuldig zoeken, leeswerk, beantwoorden van berichten worden significant minder. En in plaats van 80% van de tijd te besteden het bedénken van oplossingen maakt AI het mogelijk om 80% van de tijd te besteden aan het verbeteren van wat al automatisch wordt gegenereerd. Dat geeft meer betekenis aan werk terwijl het organisaties beter positioneert op de markt. Tijdens zijn keynote zal Henk inzicht geven in de laatste trends en de toekomstverwachtingen.

Panellid - Theater 1 - 15.00 uur

Gefascineerd door de manier waarop technologie en inzichten kunnen helpen bij het verbeteren van het (professionele) leven, welzijn, diversiteit en inclusie van mensen in hun dagelijkse werkomgeving. Stel je voordat we nu een tijdperk betreden waarin kennis je vindt in de digitale omgeving waarin je werkt... in plaats van dat je op zoek bent naar kennis. En waar je proactief wordt geholpen met context over wat je zoekt; andere onderwerpen, experts, expertise, etc. Dit met de gouden regel in gedachten; wees transparant, werk op vertrouwen.