Erwin Hasenpflug

Cyber Security Adviseur

15:00 uur - seminar studio 2

Erwin werkt sinds 2019 als Cyber Security Adviseur voor het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In deze rol voorziet hij de doelgroep van het DTC, ruim 2 miljoen bedrijven, van advies om hun cyberweerbaarheid tegen de toenemende cyberdreigingen te verhogen. De uitdaging zit hem hier in het bieden van handelsperspectief dat zowel begrijpelijk als uitvoerbaar is voor een doelgroep met een uiteenlopend cybervolwassenheidsniveau.

Voorafgaand aan zijn huidige rol was hij ruim 15 jaar werkzaam binnen de wereld van (web)hosting en IT-dienstverlening waar hij veel van zijn technische expertise heeft opgedaan. In diverse rollen heeft hij van dichtbij de werkwijzen en uitdagingen van het MKB kunnen ervaren als het gaat om cybersecurity. Van het identificeren van risico’s en het overtuigen van het management tot het nemen van noodzakelijke maatregelen.

Digitale veiligheid als randvoorwaarde

Nederlandse bedrijven staan in de kopgroep van EU-landen als het gaat om digitalisering. De toenemende digitalisering zorgt naast economische kansen ook voor mogelijkheden om niet gebonden te zijn aan een werkplek op kantoor. In de afgelopen jaren hebben steeds meer bedrijven deze mogelijkheden omarmt en is hybride werken niet meer weg te denken. Digitale veiligheid is altijd al een randvoorwaarde geweest om de kansen van de digitale economie te benutten en de noodzaak hiervoor wordt door toenemende cyberdreigingen en een veranderde manier van werken alleen maar groter.

Het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, zal tijdens dit seminar ingaan hoe het bedrijven helpt hun cyberweerbaarheid te verhogen. Aan de hand van de 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen worden maatregelen besproken waarmee iedere ondernemer aan de slag kan.