Annemie Webers

Focusoloog, ACT Master en hybride-en thuiswerk specialist

De grootste paradigma shift in kantoorwerk. Kantoor wordt de ontmoetingsplek, thuis is voor focus werk: het beste van twee werelden. Onze werkwijze is nog niet veranderd, we werken nog synchroon (real-time en onmiddellijk). Terwijl de huidige tijd vraagt om een andere aanpak, namelijk asynchroon: optimaal samenwerken, iedereen zijn eigen ritme en werktijden.

Aanwezigheid is niet gelijk aan productiviteit. Pauzeren is essentieel, “er moet meer gewassen worden, zonder schuldgevoel”. Kortom hoe kunnen we zorgen dat de werkdruk en werkstress vermindert en het werkplezier, door optimaal echt samen te werken wordt vergroot. Hybride werken is voor iedereen een echte ontdekkingsreis en geen absolute wetenschap met kant en klare on-size-sits-all oplossingen. Niet alle onderdelen zoals vooraf bedacht en uitgewerkt werken succesvol voor iedereen. Er is behoefte aan hybride werken 2.0, de vervolgfase.

Welke stappen zijn mogelijk en hoe kunnen we dat aanpakken, prettig, met zo weinig mogelijk werkdruk en werkstress echt hybride samenwerken. Tijdens dit interactief seminar krijg je als deelnemer concrete praktische handvaten en tips, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.