Amie van Woudenberg

Management/Leadership Faculty

Amie van Woudenberg is werkzaam als docent leiderschap en verandermanagement bij de opleiding International Business aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en is onderzoeker bij The WorkLab, een onderzoeksgroep binnen de HvA gericht op de transitie van werk.

Voor de overstap naar het onderwijs heeft Amie diverse managementfuncties vervuld. Amie, geboren in de Verenigde Staten, woont al 25 jaar in Nederland.

Amie doet promotieonderzoek naar collega-relaties in hybride werk. Haar onderzoek onderzoekt hoe, wanneer en waar werkrelaties worden opgebouwd en wat de impact is van hybride werk op relaties tussen collega's. Organisaties hebben moeite om de volledige impact van hybride werkte begrijpen. Relaties op de werkvloer hebben bewezen een belangrijk element te zijn van goed werk met organisatorische, team- en individuele voordelen. Haar interesse in de verbinding tussen mensen bracht haar ertoe vragen te stellen als: Welke soorten interacties leiden tot hoogwaardige relaties? Kunnen online relaties worden opgebouwd en onderhouden? Heeft hybride werk een andere impact op nieuwe werknemers dan op vaste werknemers? Is eenzaamheid echt een probleem bij hybride werk? Door eerder onderzoek op deze gebieden te analyseren en een diepgaand onderzoek te doen naar een hybride organisatie, probeert Amie deze en andere vragen met betrekking tot relaties op de werkvloer te beantwoorden.